När semlan serveras så kallas den hetvägg.
Under andra halvan av 1900-talet började den dock allt mer betraktas som en sorts bakelse som äts utan mjölk, troligen som en följd av att den började serveras på konditorier.
Vissa av dessa började även använda wienerbrödsdeg för att göra semlan ännu mer bakelselik.
Traditionen att servera semlan med varm mjölk har dock återinförts på ett flertal kaféer ochkonditorier under senare år,åtminstone i de större städerna.
I Sverige har det under slutet av 1900-talet och under 2000-talet varit en återkommande tradition av dagstidningar och sajter att utse "bästa semlan"
Åt en halv semla idag (dagen efter).
SvaraRaderaJag gillar bäst semlor från olofssons bageri i Överkalix, som också är släkt på P-E.
SvaraRaderaJag har såna problem med att kommentera hos dig...får inte upp ordet som man skall verifiera med, ordkontrollen. Trist.
SvaraRaderaDet bidde en semla igår och en halv idag, arbetsgivaren som bjöd, semlorna fick högsta betyg.
Kram
Yes äntligen funkade det!!! HURRA!
SvaraRadera